Blog: "Help, ik heb een secretaresse nodig!" | Nik van Hoogstraten
246
post-template-default,single,single-post,postid-246,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Blog: “Help, ik heb een secretaresse nodig!”

Mijn mail loopt over en ik ‘moet’ overmorgen op vakantie… Een weekje Portugal met een vriend. Maar mijn inbox staat vol tips, suggesties en vragen. En allerlei mensen willen hun verhaal doen bij mij. Mails moet ik altijd meteen afwerken, dan raakt mijn hoofd leeg. Als ik ga uitstellen, word ik daar heel gestrest van. Daar heb ik nu last van. Ik heb op mijn to do-lijstje staan dat ik een lijstje moet maken, zoiets. Eigenlijk heb ik een secretaresse nodig.

Er komt zoveel op me af! Zo had ik een indrukwekkend gesprek met Claire Meijer. Ze is doof en wilde praten met mij, naar aanleiding van mijn optreden bij Pauw. Ze had een tolk bij zich, want ik kan geen gebarentaal. Ik vind het heel erg tof wat ze doet. Ondanks haar doofheid werkt ze gewoon, voedt ze een kind op en zet ze zich in voor de emancipatie van dove mensen. Mooi voorbeeld van Nederland Onbeperkt!

Hoogtepuntje: Ik had vorige week mijn eerste betaalde klus vanuit mijn eigen bedrijf. Bij het ROC in Breda mocht ik met twee ondernemers een projectweek openen. Studenten van het ROC helpen leerlingen van de Praktijkschool om een portfolio te maken, zodat ze zich beter kunnen presenteren aan ondernemers. De eerste factuur is dus verstuurd…

Voordat ik op vakantie ga, moet ik nog naar mijn schoonmaakbaantje. Met een Wajong-uitkering mag je iedere maand maximaal driehonderd euro bijverdienen. Sinds een jaar of drie ga ik om de week schoonmaken bij een vrouw. Ik stofzuig, verschoon het bed en we kletsen wat bij. Ik moet er eigenlijk mee stoppen want ik kan het er niet meer bijhebben, maar dat vind ik moeilijk voor haar. Maar het past niet meer bij al mijn andere werk dat er ligt.

Het is een heel zoekproces. Ik moet zaken gaan scheiden. Wat is privé, wat doe ik als vrijwilliger en wat doe ik vanuit mijn eigen bedrijf? Genoeg om over na te denken tijdens mijn vakantieweekje dus.

Nik van Hoogstraten, panellid Nederland Onbeperkt