Werken aan een inclusieve samenleving, ook in het onderwijs. Mag ik jouw lesprogramma komen versterken? | Nik van Hoogstraten
1406
post-template-default,single,single-post,postid-1406,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Site

Werken aan een inclusieve samenleving, ook in het onderwijs. Mag ik jouw lesprogramma komen versterken?

Als zelfstandig ondernemer met een beperking geef ik gastcolleges voor bedrijven en scholen. Bij scholen doe ik dat om te zorgen dat de komende generatie professionals die op welke manier dan ook te maken heeft met mensen met een beperking in aanraking komt met persoonlijke verhalen van mensen met zo’n beperking. Doordat ik niet bang ben om mezelf kwetsbaar op te stellen en mijn volledige verhaal bloot te geven, krijgen studenten een realistische kijk op het leven van iemand met een beperking en dat helpt hen in hun toekomstige loopbaan om een betere professionele kracht of hulpverlener te worden. Uit mijn ervaring blijkt dat huidige lesprogramma’s sterker worden van mijn gastcolleges. Ik gaf eerder gastcolleges op o.a de Hogeschool Utrecht, de HAN Hogeschool, Hogeschool Inholland en Avans Hogeschool, hieronder enkele reacties:

Docent HAN Hogeschool Jouw gastcollege heeft studenten geïnspireerd anders na te denken over leven met een beperking. De aandacht tijdens het college was optimaal en ik merkte dat velen jouw verhaal hebben beleefd als een echt leermoment in hun opleiding. Deze reacties heb ik ook terug gehoord van studenten. Marianne Docent

Bedankt voor het delen van jouw verhaal! Ik vond je presentatie erg inspirerend. Het heeft me erg aangesproken en geraakt. Heel knap dat je na alle vooroordelen en “stempels” die er op je zijn geplakt, je toch je weg hebt kunnen vinden! Ik vind het kwalijk dat we in deze participatiesamenleving waarin iedereen gestimuleerd wordt om mee te doen en mee te denken, iemand zoals jij met erg veel motivatie en potentie niet ondersteund wordt. Ik zie geen reden waarom dat zo zou moeten zijn. Ik neem dit zeker mee in de rest van mijn carrière en zal ervoor zorgen dat ik altijd naar de krachten van iemand zal kijken en die zal stimuleren. Bedankt voor het delen van jouw verhaal!  Danique – Student

Ik ben sinds kort niet alleen ondernemer maar ook ambtenaar voor het ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Mijn rol is daar om als ambassadeur praktijkverhalen te verzamelen en mee te nemen naar Den Haag. Ik breng daarmee de verbinding tot stand tussen landelijke en lokale overheid, mensen met een beperking, het bedrijfsleven en het onderwijs om samen de samenleving inclusiever te maken.

Ben of ken je iemand die werkt in een onderwijsorganisatie die ik kan komen versterken met mijn ervaringsverhaal in het komend studiejaar? Ik kan een (structurele) bijdrage aan het lesprogramma leveren met bijvoorbeeld gastlessen, workshops, persoonlijke gesprekken, projectweken, debatten, jureren, etc. rondom het realiseren van een inclusieve samenleving.

Bel of mail me! 06-22260028 of hallo@nikvanhoogstraten.nl

Lees ook mijn verhaal in de Correspondent