Op bezoek bij UWV directeur van de divisie WERKbedrijf van UWV. | Nik van Hoogstraten
1334
post-template-default,single,single-post,postid-1334,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
IMG 5548

Op bezoek bij UWV directeur van de divisie WERKbedrijf van UWV.

Van boze brief naar prettig gesprek

De boze brief die ik naar UWV had gestuurd, heeft heel wat losgemaakt. Dat bleek tijdens het constructieve gesprek dat ik naar aanleiding van die brief had met Tof Thissen, directeur van de divisie WERKbedrijf van UWV.

Met Tof Thissen heb ik op 30 april uitgebreid gesproken over de problemen waar mensen met een arbeidsbeperking tegenaan lopen. Ik heb met hem stilgestaan bij het feit dat het voor een zzp’er met een arbeidsbeperking nagenoeg onmogelijk is om fatsoenlijk te groeien. En ik heb hem verteld hoe vreemd ik het vind, dat Wajongers 5% moeten inleveren, terwijl ze vaak hun stinkende best doen om werk te vinden. Ik had de poster met mijn verhaal en boodschap meegenomen en daarop staat onder meer dat UWV flexibeler moet worden om maatschappelijk verantwoord ondernemen te stimuleren.

Goede intenties, maar heel veel regels

Eén ding werd mij direct duidelijk: we hebben allemaal hetzelfde doel. En dat doel is mensen met een arbeidsbeperking de kans geven om hun talenten in een passende werkomgeving te verzilveren. Maar de weg naar dat doel is complex en ligt bezaaid met regels. Wetgevers en uitvoerders zijn bereid om een helpende hand te bieden, maar dan moeten wel eerst alle neuzen dezelfde kant op.

Samen verder

Het blijft niet bij dat ene gesprek. Ik wil graag samen optrekken met UWV en heb gezegd dat ik als ervaringdeskundige echt iets kan bijdragen aan beleid dat mensen met een arbeidsbeperking verder helpt. Die handreiking heeft het UWW aangepakt: één keer per kwartaal gaan we samen om de tafel om te bespreken wat er speelt en om te zoeken naar oplossingen die écht werken.

Op mijn poster schreef Tof Thissen het volgende: “Ik ben pas echt blij als iedereen meetelt en mee kan doen naar vermogen. Als directeur UWV WERKbedrijf zal ik mij daar hartstochtelijk voor blijven inzetten!!”