Blog Nik: “Een nieuw avontuur, ik ga werken met mijn eigen ervaring en Marjolein gaat mij hierbij coachen!” | Nik van Hoogstraten
1083
post-template-default,single,single-post,postid-1083,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
DSC 2235

Blog Nik: “Een nieuw avontuur, ik ga werken met mijn eigen ervaring en Marjolein gaat mij hierbij coachen!”

Ik ga de 12-weekse cursus Werken Met Eigen Ervaring (WMEE) volgen om mijn ervaringen op een professionele manier in te kunnen zetten. Ik hoop in deze cursus tools te krijgen waarmee ik anderen nog beter kan coachen, begeleiden en inspireren. Marjolein ondersteunt mij bij het lees- en leerwerk dat bij deze cursus komt kijken. Door te sparren en de interactie met elkaar op te zoeken komt de cursus voor mij meer tot leven. Marjolein is ervaringsdeskundige en gaat de cursus WMEE in maart 2017 zelf geven. Hieronder lees je mijn ervaring met dit nieuwe avontuur.

Mijn eerste twee weken cursus en de eerste begeleiding van Marjolein zitten erop! Ik vond het erg spannend, wat kon ik verwachten? De ervaringsverhalen die ik heb gelezen en gehoord hebben een diepe indruk op mij achtergelaten. Ik heb inmiddels ook mijn eigen ervaringsverhaal gepresenteerd. Ik kreeg terug van mijn trainers en medecursisten dat ik al erg ver ben in mijn proces en dat ik mijn ervaring erg goed kan delen. Ik voelde mij daardoor bevestigd in mijn kracht, ik loop dus op het juiste pad!
Marjolein weet als geen ander hoe ze maatwerk moet leveren. Ze coacht mij precies zoals ik dat nodig heb. We sparren en komen samen tot nieuwe inzichten. Ik vind het zelf erg belangrijk om maatwerk te leveren en te kijken naar de behoeften van de mens die “ontvangt”. In de cursus komt dit belang ook duidelijk naar voren. Volgende week ga ik tijdens de cursus vertellen over een bijzonder voorwerp dat mij heeft gesteund in mijn herstel. Dit bijzondere voorwerp is mijn knuffel Pietertje, die ik dan ook mee zal nemen naar de volgende cursusdag. Wil je weten hoe dit avontuur verder gaat? Lees dan binnenkort mijn volgende blog, hierin zal ook Marjolein wat vertellen over haar rol als coach in mijn proces.