BLOG Hoe handicaps elkaar ook kunnen versterken Blog van Nik en Claire | Nik van Hoogstraten
1117
post-template-default,single,single-post,postid-1117,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Raket Behind The Scenes OrigineelKlas Opdr Nr Achternaam Voornaam Deel1 1 Klas Opdr Nr Achternaam Voornaam Deel1 1 OrigineelKlas Opdr Nr Achternaam Voornaam Deel1 1 Origineel

BLOG Hoe handicaps elkaar ook kunnen versterken Blog van Nik en Claire

 

Nik Van Hoogstraten – oprichter van Raket.info

Mensen hoeven niet bang te zijn om met dove mensen te communiceren. Op een creatieve wijze met handen en voeten kom je er wel. Bij de eerste ontmoeting met Claire vond ik het spannend, maar het went snel om met haar te kunnen praten. Ik vind het leuk en leerzaam om te zien hoe zij ook anders kan communiceren voorbeeld in gebarentaal. Het is heel interessant.

Door mijn dyslexie kan ik minder goed lezen en schrijven, terwijl  Claire juist heel goed en boeiend kan schrijven. Ik vind het leuk om te zien dat zij zoveel schrijft en dat is iets wat ik ervan kan leren. Het is interessant om te weten dat er verschillen zijn waarbij ik goed kan praten en Claire doet dat met het schrijven.

 

Ik vind het super tof dat Claire alles kan doen wat zij wil. Daarnaast heeft zij een kind. Ondanks haar auditieve beperking, laat zij zich niet uit het veld slaan en zij doet het gewoon wat iedereen kan doen. Zij is een krachtige vrouw en dat bewonder ik. Zij is een voorbeeld voor de anderen’. 

Claire Meijer – oprichter van klinktprima.nl

‘Raket maakt profielen van mensen met verschillende beperkingen om de maatschappij. De profielen zijn bedoeld om de arbeidsmarkt en de samenleving te informeren en te inspireren met verhalen over de verschillende beperkingen. Doel is om mensen bewust te maken hoe om te gaan met beperkingen en verschillende doelgroepen.

Dinsdag (21 maart) ben ik zelf gefotografeerd en gefilmd voor een profiel. Studenten ‘fotografie en film’ van het Koning Willem I college werken aan dit project mee in opdracht van Stichting Raket. Zo leren ze niet alleen over de techniek, maar ook om gaan en communiceren met mensen met andere achtergronden. Het was een uitdaging voor ons allemaal, maar het is goed en soepel verlopen.

17362634 979006852235259 5100958267281547051 NDe middag was interessant en leerzaam. We hebben op verschillende locaties opnamen gemaakt. Eerst waren we in de natuur bij Halder. Daarna zijn we met zijn allen naar het kantoor van Werkpad gegaan waar ik ook vrijwilligerswerk doe. De oprichter van Raket, Nik van Hoogstraten was aanwezig bij de opnamen.

Daarnaast ben ik vorige maand geïnterviewd voor het schrijven van een profiel voor de website van Raket. In het profiel staat wat ik doe en hoe ik leef met mijn doofheid. Het was een gezellig en interessant gesprek. De interviewster, Mylene heeft op het doveninstituut gewerkt, dus zij kende gebarentaal en praatte duidelijk. Dat maakte de communicatie makkelijker.